(T)DM Verdieping

dieptemeditatie brengt de geest tot rust

Verdieping weekenden specifiek voor degenen die Transcendente Meditatie, Transcendente Diepte Meditatie of Diepte Meditatie beoefenen:

2019:

Datum: Vrijdag 8 maart aanvang 15.00 uur t/m zondag 10 maart 14.00 uur

Datum: Vrijdag 22 november 15.00 uur - zondag 24 november 14.00 uur.

Locatie: Lelystad. Cursusbijeenkomsten op het  Centrum voor Meditatieve Ontspanning, verblijf bij Doors.

Bijdrage: inclusief vol pension: €395 op basis van een één persoon kamer,  €350 op basis van een twee persoon kamer.

 

Een gevorderde techniek kan meer diepgang brengen in je meditatie. Tijdens het verdiepingsweekend wordt er een intensief maar afwisselend programma geboden.
Deelnemers beschrijven het effect na het weekend als ‘life changing’.
Als je een half jaar met [enige] regelmaat hebt gemediteerd, dan kun je je meditatie,
zoals geleerd op de TM-meditatie basiscursus, uitbreiden met een gevorderde techniek tijdens een intern verdiepingsweekend.
De basistechniek en je mantra blijven hetzelfde, maar er wordt een gevorderde techniek aan toegevoegd.

Er zijn drie gevorderde technieken. Er zijn geen specifieke weekenden voor de 1ste, 2e of 3e gevorderde techniek. Alle drie mogelijkheden vinden in hetzelfde verdiepingsweekend plaats. Tussen het ontvangen en beoefenen van de gevorderde technieken zit minimaal een half jaar.

Een gevorderde techniek, met name de eerste, [er zijn er drie] maakt een wezenlijk verschil in de meditatie beoefening.
Aandacht voor de ontwikkeling van het hartgebied is essentie van de eerste gevorderde techniek. Vanuit diverse spirituele tradities zijn er meditatie methoden om het hart gebied te ontwikkelen en te ontlasten.

hart amathistOok leer je op een andere manier om te gaan met je aandacht, tijdens de meditatie. Waar komt aandacht uit voort? Waar breng je je aandacht naar toe? Aandacht geef je. Het kan tijdens de meditatie een geschenk zijn aan jezelf.  Je komt op een dieper niveau in het voelen, ervaren.

Aan het begin van het weekend, op de vrijdagmiddag, wordt de gevorderde techniek in de groep overgedragen. Vervolgens passen we deze verdieping in de meditatie toe en volgt er gedurende het weekend steeds meer uitleg.

Weekend Programma:

Er wordt tijdens dit weekend in een ontspannen sfeer een afwisselend programma aangeboden. Naast de gezamenlijke meditaties vinden er in de ochtend Prana Yoga sessies plaats. Op basis van intensieve pranayama’s bereiken we gemakkelijk de diepere lagen van ons bewustzijn. Het is bijzonder vitaliserend. Het zorgt er ook voor dat we stress, emoties, verdriet of boosheid verwerken. Daar zijn de Prana Yoga sessies overigens niet bewust op gericht. Als dat gebeurt, gebeurt dat spontaan. De sessies zijn met name gericht op verbinding met puur, zuiver Bewustzijn. Op de zaterdagmiddag zal Hilda hier een bijzondere sessie in verzorgen.

detox afbeelding

Op de zaterdagavond wordt er vaak een detox - wellness sessie aangeboden, met bijvoorbeeld een gember pakking. 

Met sommige onderdelen heb je wellicht meer als met andere onderdelen. Je bent niet verplicht alles geweldig te vinden! Blijf bij jezelf, en neem mee naar huis wat je verder brengt in het dagelijkse leven.

hilda klankschalen

Ook zijn er relaxaties met klankschalen, waarbij je lekker mag liggen. Klankschalen hebben een helende uitwerking op ons, ze voeren ons terug naar een oertoestand van puur Zijn.

 

gedekte tafel De heerlijke maaltijden van kok Pieter zijn inmiddels een begrip. Dieet wensen? Geef ze door.

 

Verder: inspirerende dvd’s, ont-spannen, wandelen, lezen, alles in een relaxte sfeer.
Een unieke kans om een boost aan je meditatie beoefening te geven!

 

Ervaring van een deelnemer aan de cursus:

“Ik had van tevoren mij de rijkdom van het weekend programma niet kunnen voorstellen. Wat een ervaring! Ik ben helemaal weer opgeladen thuisgekomen. De intensieve sessie op zaterdagmiddag zal ik mijn hele leven niet vergeten. Een highlight in mijn bestaan. De gevorderde techniek heb ik thuis helemaal geïntegreerd in mijn meditatie beoefening, het voelt heel natuurlijk. Afgelopen dagen kwamen er regelmatig nieuwe inzichten bij mij naar boven, dat heeft echt te maken met het volgen van het weekend. Ik kom terug“